61

”Sluiting Penitentiaire Inrichting Almere zwaar verlies voor de stad”

Burgemeester Weerwind betreurt het besluit van het Kabinet om de Penitentiaire Inrichting (PI) Almere te sluiten. ”De PI is een gevangenis volop in bedrijf, met 360 gedetineerden en 250 medewerkers. Een sluiting betekent een zwaar verlies voor Almere en de provincie”, aldus de burgemeester in een persbericht.

Afspraken

“Het sluiten van de PI Almere past niet in de met het Rijk gemaakte afspraken over de door het Rijk en de regio gewenste verstedelijkingsopgave van Almere met voldoende werkgelegenheid en voorzieningen. Dit heb ik ook aan de minister meegegeven. Helaas heeft het Kabinet vandaag toch anders besloten. Voor de medewerkers die al sinds 2016 in onzekerheid zaten, moet dit hard aankomen. Ik leef met ze mee.”

Debat

In de Tweede Kamer zal nog worden gedebatteerd over dit besluit. De SP heeft om een debat verzocht. Waarschijnlijk wordt dit nog voor de zomer gehouden. De gemeente en provincie gaan hieraan voorafgaand met de Tweede Kamer in gesprek om het belang van de PI Almere te benadrukken.

Dit vind je misschien ook interessant