Vanavond wordt de 522ste Politieke Markt gehouden op het Stadhuis van Almere. De bijeenkomst is zoals altijd publieke toegankelijk. Ook is er de mogelijkheid om via de livestream mee te kijken.
De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Floriade in Qatar

De PVV stelt vragen over plannen van Qatar om een wereldtuinbouwtentoonstelling te houden in 2021. De partij wil onder andere weten waarom de gemeenteraad niet op tijd is geïnformeerd. Ook vraagt de partij zich af hoe groot de financiële tegemoetkoming is die Qatar heeft aangeboden.

In 2021 wordt er een wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden in Qatar. Daarmee concurreert Qatar met de tentoonstelling in Almere. Die tentoonstelling, ook wel de Floriade, wordt in 2022 gehouden. Voor lokale politici in de oppositie kwam het nieuws als een ‘complete verrassing’.

Een woordvoerder van de gemeente heeft inmiddels laten weten dat het ‘niet echt om concurrentie’ gaat. De gemeente spreekt liever van een ‘aanvullende en nieuwe kans’.

Vaststelling Programmarekening

Op 19 april is de voorlopige Programmarekening 2017 aangeboden aan de gemeenteraad.

De definitieve programmarekening wordt naar verwachting vandaag aan de raad toegezonden.

Vanavond staat de bespreking van de programmarekening op de agenda. Doel van de plenaire agendering is dat raad en college de programmarekening op een integrale wijze met elkaar kunnen bespreken.

Comments are closed.