Proef met aardgasloos wonen

Deel dit artikel

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om geld uit te trekken voor aardgasloos wonen. Er zal eerst een proef worden gehouden in Almere Haven.

Aardgas

Almere gaat van het aardgas af. Het college stelt de gemeenteraad voor geld uit het energiefonds in te zetten om het WoningAbonnement in Almere vorm te geven. 175 bewoners kunnen gebruikmaken van dit Woonabonnement, een financieringsconstructie waarbij de bewoners de maatregelen via hun bestaande energierekening kunnen financieren waardoor de omschakeling van aardgas naar een andere bron haalbaar en betaalbaar wordt.

Keuze

Bewoners hoeven zelf niet op zoek naar een nieuwe aanbieder. Het Woonabonnement gaat op zoek naar een betrouwbare marktpartij en bespreekt, adviseert en regelt de aanpassingen in de woning.

Subsidie

De proef is als subsidie-aanvraag ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningszaken (BZK). Meedoen gebeurt op basis van vrijwilligheid.

One Reply to “Proef met aardgasloos wonen”

 1. reinier graauwmans

  Geachte dame heer,
  Er is aankondiging geweest van groot onderhoud in de wijk waar ik woonachtig ben. Pastelstraat 106.
  Ik heb daar altijd vragen over gehad, maar was niet altijd in de gelegenheid om hier op de inloopavonden vragen over te stellen.
  Ik zit met het volgende.
  Tijdens groot onderhoud ligt de weg toch open en zou wellicht iets gezamenlijk kunnen worden opgepakt.
  Zoals bekend moet Nederland van het gas af. Almere is denk ik nog niet zo ver dat we al bewoners aan het bewegen zijn om hier stappen in te nemen. Wellicht zou een proef denkbaar zijn. Tijdens werk bij gemeente Purmerend heb ik ervaring opgedaan en als het groot onderhoud wordt uitgevoerd zou ik best de woning van het gas af willen halen om op stadsverwarming over te stappen.
  Valt hier over te praten en staat de gemeente, incl k&L voor open?
  Ik ben namelijk ook de woning aan het veranderen en updaten waardoor nu het opportune moment is om ook meteen van het gas af te gaan.
  In afwachting van uw berichten.

  Met vriendelijke groet,

  Reinier Graauwmans

Reageren is niet meer mogelijk.