Een voormalig lid van de Almeerse VVD zou discriminerende uitspraken hebben gedaan in een filmpje op Facebook. Onder een filmpje van een postbezorger schreef de oud-VVD’er: “Zeker weer zo’n kenker Marokkaan. Ik deins geen centimeter meer terug voor dat soort rattenvolk.” In het filmpje viel de postbezorger een klant aan, omdat de deur te laat geopend zou zijn. Het filmpje staat inmiddels niet meer online.

Reactie VVD

De Almeerse VVD is geschrokken van de uitlatingen van Ronald Laken. ”Via onze Facebookpagina werden wij attent gemaakt op een reactie van een voormalig lid en kandidaat, de heer R. Laken. Wij zijn erg geschrokken van de inhoud van dit bericht en distantiëren ons hiervan”, zo laat de partij online weten. ”De heer Laken spreekt op geen enkele wijze namens de VVD en zijn uitlatingen passen ook totaal niet bij ons. Ondanks een zorgvuldige selectieprocedure waren wij niet bekend met deze opvattingen van de heer Laken.”

Verkiezingen

Laak stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart op de lijst voor de VVD. Hij stond op plaats 21. Volgens fractievoorzitter Ulysse Ellian is Laken geen lid meer.

Comments are closed.