57

Wethouder Soetekouw onthult samen met inwoners meerpaal

De eerste bewoners van nieuwbouwproject Zandpoort in Almere Poort zijn verwelkomd door wethouder Jerzy Soetekouw (PvdA). Samen met de bewoners onthulde Soetekouw de meerpaal die straks voor elke woning komt. De meerpaal staat symbool voor het leven tussen tuin en duin. Mevrouw Napo kreeg de sleutels van haar huurwoning overhandigd door Egbert Dekker van woningcorporatie de Alliantie.

Goedhuurwoningen

Trebbe en de Alliantie wonnen in 2016 de prijsvraag voor goedkope huurwoningen met de laagst mogelijke energielasten. Het plan bestaat uit 58 een- en tweelaagse woningen met kap van 80 tot 110 vierkante meter waarvan nu de eerst woningen zijn opgeleverd. Het zijn kwalitatief goede en betaalbare sociale huurwoningen, die ook duurzaam en energiezuinig zijn.

Samen met de partners Dura Vermeer, de Alliantie en Trebbe ontwikkelt de gemeente het nieuwbouwproject Zandpoort in de wijk Olympiakwartier West. Hier komen ca. 550 woningen waarvan 70 % eengezinswoningen en 30% appartementen/hoogbouw in de verdeling huur, koop en zelfbouw.

Foto: Lex Beers.

Dit vind je misschien ook interessant