Het Upcyclecentrum in Almere Haven heeft een nieuwe ondernemer in huis: RAW Rosé. RAW Rosé maakt ‘slow fashion’ en is de derde duurzame ondernemer die zich voor anderhalf jaar vestigt in het Upcyclecentrum.

Mode

De RAW Rosé-collectie is gebaseerd op de modeklassieker blue jeans, white T-shirt, leather jacket. De witte T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen, oude jeans en jassen die binnenkomen worden waar nodig opgeknapt. De kledingstukken worden vervolgens voorzien van handgeschilderde en gezeefdrukte prints. Zo wordt niet alleen de levensduur verlengd, maar krijgen de kledingstukken ook extra waarde.

Nieuwe producten

Met de drie werkruimtes in het Upcyclecentrum biedt de gemeente Almere startende ondernemers de kans om werk te maken van upcycling. Doordat het afvalperron overdekt is, worden de ingeleverde materialen niet nat en zijn ze beter te hergebruiken. Bezoekers van het Upcyclecentrum kunnen met eigen ogen zien hoe ondernemers het ‘afval’ dat gebracht wordt, omvormen tot nieuwe producten.

Comments are closed.