Wat gebeurde er vandaag, 14 juni 2018, in Almere? Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws bij jou uit de buurt.

Wethouder Herrema vertrekt

Wethouder Herrema heeft zojuist aan de gemeenteraad laten weten af te treden. De wethouder raakte in opspraak na een klachtbrief van Almere Deze Week. De redactie van die krant stuurde eerder een officiële klachtbrief naar burgemeester Franc Weerwind. Naar eigen zeggen is de werkrelatie tussen wethouder Tjeerd Herrema en de redactie van Almere Deze Week ernstig verstoord geraakt.

Lees meer in het vorige artikel >

Kunstlinie zoekt directeur

De KunstLinie Almere Flevoland zoekt een nieuwe directeur. De huidige directeur Jeroen van de Wiel stopt ermee. De raad is Van der Wiel dankbaar voor al het werk dat hij heeft gedaan.

Hennepkwekerij en ‘bitcoinfabriek’

Er is een hennepkwekerij en een bitcoinfabriek ontdekt in een bedrijf aan de Antennestraat . In de kwekerij stonden 648 planten. Ook stonden er computers waarmee cryptomunten (zoals bitcoins) geproduceerd konden worden. In het huis van de eigenaar werd nog een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar zelf was er niet.

Comments are closed.