Wethouder Herrema heeft zojuist aan de gemeenteraad laten weten af te treden. De wethouder raakte in opspraak na een klachtbrief van Almere Deze Week. De redactie van die krant stuurde eerder een officiële klachtbrief naar burgemeester Franc Weerwind. Naar eigen zeggen is de werkrelatie tussen wethouder Tjeerd Herrema en de redactie van Almere Deze Week ernstig verstoord geraakt.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Hoffmann blijkt dat de wethouder een plaatje van een kat, een duimpje en een smiley naar een verslaggeefster van de krant zou hebben gestuurd.

Persoonlijk

Een verslaggever ontving maandagavond via Messenger een zeer persoonlijk telefoontje van Herrema waarin het niet tot een gesprek kwam. De journalist verbrak daarop geschrokken de verbinding. ”Eerder die week had de wethouder via Messenger ook al persoonlijke berichten verstuurd waar de verslaggever opheldering over had gevraagd, maar niet kreeg. De verslaggever riep Herrema dinsdag opnieuw ter verantwoording over het eenzijdige telefoontje”, zo schrijft de krant. Volgens de krant reageerde de wethouder onverschillig met: ‘Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen’.

Per ongeluk

Volgens wethouder Herrema zijn de berichten per ongeluk verstuurd. De redactie van de Almere Deze Week is van mening dat zowel het verzenden van de twee persoonlijke berichten en het eenzijdige telefoontje niet per toeval kan zijn gebeurd.

”In bijzijn van burgemeester Franc Weerwind is de kwestie later die week met de betrokkenen besproken. De avond na dat confronterende gesprek ontving de verslaggever opnieuw een persoonlijk bericht van Herrema via Messenger”, zo schrijft de krant.

Foto: Adrienne Norman / Wethouder Herrema tekent met marktpartijen voor nieuwe woningen (7 juni)

Comments are closed.