De redactie van Almere Deze Week heeft een officiële klachtbrief naar burgemeester Franc Weerwind gestuurd. Naar eigen zeggen is de werkrelatie tussen wethouder Tjeerd Herrema en de redactie van Almere DEZE WEEK ernstig verstoord geraakt.

Persoonlijk

Een verslaggever ontving maandagavond via Messenger een zeer persoonlijk telefoontje van Herrema waarin het niet tot een gesprek kwam. De journalist verbrak daarop geschrokken de verbinding. ”Eerder die week had de wethouder via Messenger ook al persoonlijke berichten verstuurd waar de verslaggever opheldering over had gevraagd, maar niet kreeg. De verslaggever riep Herrema dinsdag opnieuw ter verantwoording over het eenzijdige telefoontje”, zo schrijft de krant. Volgens de krant reageerde de wethouder onverschillig met: ‘Hoop niet dat je rode oortjes hebt gekregen’.

Per ongeluk

Volgens wethouder Herrema zijn de berichten per ongeluk verstuurd. De redactie van de Almere Deze Week is van mening dat zowel het verzenden van de twee persoonlijke berichten en het eenzijdige telefoontje niet per toeval kan zijn gebeurd.

”In bijzijn van burgemeester Franc Weerwind is de kwestie later die week met de betrokkenen besproken. De avond na dat confronterende gesprek ontving de verslaggever opnieuw een persoonlijk bericht van Herrema via Messenger”, zo schrijft de krant.

Reactie

Gemeente Almere heeft gereageerd op de brief. Volgens de gemeente is het op basis van de huidige gegevens onduidelijk of contacten wel degelijk onbedoeld en onbewust tot stand zijn gekomen. ”De wethouder heeft op allerlei manieren openheid van zaken gegeven, waaronder het vrijwillig beschikbaar stellen van zijn privételefoon voor onderzoek”, zegt de gemeente tegen de redactie van Almere Deze Week.

Foto: Adrienne Norman / Wethouder Herrema tekent met marktpartijen voor nieuwe woningen (7 juni)

Comments are closed.