Wethouder Tjeerd Herrema heeft de koopovereenkomsten voor de nieuwbouwprojecten Zandpoort en Zicht op Duin in Almere Poort ondertekend. In dit stadsdeel zijn er volop bouwmogelijkheden voor grote en kleine marktpartijen.

Zandpoort

In Zandpoort bouwt Dura Vermeer 124 grondgebonden koopwoningen met deels parkeren op eigen terrein. Directeur Henk Pluimers tekende het contract om in het najaar te starten met de verkoop en in 2019 met de bouw.

Zicht op Duin

Langs de Poortdreef in de wijken Columbuskwartier als Europakwartier West ontstaat Zicht op Duin. Hier krijgen ontwikkelaars en bouwers de mogelijkheid om ‘stadspaleizen’ te bouwen. Kleinschalige statige appartementenblokken die per gebouw bestaan uit circa 12-15 appartementen met de sfeer van een stranddorp. Hier werken zo’n 40 marktpartijen aan een totaal van 1.020 woningen (appartement én zelfbouw) in diverse prijsklassen (sociaal, middelduur en duur) met voornamelijk parkeren op eigen terrein.

Foto: Adrienne Norman.

Comments are closed.