Raadslid Marcel Benard stopt ermee. Dat meldt de ChristenUnie op haar website.

Belangenverstrengeling

“De afgelopen jaren heb ik mij vol enthousiasme ingezet voor Almere. Sinds 2014 ben ik politiek actief geweest als fractie-assistent en sinds de verkiezingen van 21 maart dit jaar als fractievoorzitter. (…) Die maatschappelijke betrokkenheid heb ik niet alleen politiek vormgegeven. Naast het werk in de gemeenteraad ben ik partner bij Lysias Advies. (…) Ik ben me er altijd bewust van geweest dat, wanneer je vanuit twee verschillende invalshoeken met hetzelfde doel bezig bent, de kans bestaat dat de invalshoeken elkaar op zeker moment kúnnen kruisen”, aldus Benard.

In zijn nieuwe rol als raadslid ging hij opnieuw het gesprek aan over zijn twee functies. ”Mijn conclusie is dat ik niet volledig kan voorkomen dat die indruk toch kan bestaan. Ik heb daarom besloten om afscheid te nemen als raadslid van de gemeente Almere”, zegt Benard in een verklaring op de website van de Almeerse afdeling van de ChristenUnie.

 

 

Comments are closed.