Hieronder vind je het nieuws van de dag uit jouw buurt. Bekijk het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Young Impact Award

Noëlle Dorenbos en Sanne Kooiman hebben de Young Impact Award gewonnen. De award werd uitgereikt in Ahoy Rotterdam. De meiden wonnen in de categorie Young Environment.
Met haar parfumlabel RUIK strijdt Noëlle tegen verspilling. Sanne organiseert evenementen en campagnes met als doel jongeren bewuster te maken van gezond leven. Ook maakt zij documentaires.

Cel voor diefstal van vier auto’s

Tegen een Almeerder is vier jaar cel geëist voor het deel uitmaken van een bende. De bende zou dure auto’s hebben gestolen. ‘Een goed geoliede bende’, zo zei de rechtbank van Zwolle. De politie kwam na een tip van de Belgische autoriteiten de bende op het spoor.

Cel voor nepmails

Tegen een andere Almeerder is twee jaar cel geëist wegens oplichting met nepmails. De verdachten zouden in 2015 nepmails hebben gestuurd naar particulieren en bedrijven. Het leek alsof de mails afkomstig waren van banken en de fiscus. Tegen een Amsterdammer die ook verdacht werd binnen deze phishing-fraudezaak werd anderhalf jaar cel geëist.

Personeelstekort FlevoZiekenhuis

”Een uitdaging”, zo noemt het FlevoZiekenhuis het tekort aan personeel. Zij doet die uitspraak in het jaarverslag van 2017. Veel verpleegkundigen, operatie-assistenten en anesthesiemedewerkers zijn overgestapt vanwege concurrentie tussen ziekenhuizen. Het ziekenhuis wil met interne opleidingen de tekorten opvullen.

Comments are closed.