52

Dagoverzicht 5 juni: Van criminaliteit tot gaslek

Wat gebeurde er vandaag, 5 juni 2018, in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Mensenhandel

Tegen een Almeerse man is zes jaar cel geëist voor het langdurig dwingen van een vrouw om in de prostitutie te werken. De vrouw moest haar inkomsten aan de Almeerder afstaan. De prostitutie vond plaats tussen juli 2015 en oktober 2016 in woningen in Zeist en Zaandam.

Drugshandel en wapenbezit

Een 23-jarige man is opgepakt voor drugshandel en wapenbezit. Hij zou ook de weg zijn opgegaan terwijl hij onder invloed was van verdovende middelen. Dat meldde de politie vandaag. De aanhouding vond zondag plaats op de Elementendreef. De man zou hebben geblowd en cocaïne en methamfetamine hebben gebruikt. Tijdens het doorzoeken van de woning van de man werden twee vuurwapens aangetroffen. Ook vond de politie 6.400 euro en een telefoon. De spullen zijn uiteindelijk door de politie in beslag genomen.

Gaslek

Appartementen aan de Marinaweg zijn rond het middaguur ontruimd geweest vanwege een gaslek. Een bewoner zou een binnenleiding hebben doorboord. Dat meldt netbeheerder Liander. De bewoners van de 20 appartementen konden na herstelwerkzaamheden terug naar hun woning.

Aansluiting Hogering

Naar verwachting zal de aansluiting tussen de Hogering en de Audioweg op 1 augustus opengaan. Dat meldt Rijkswaterstaat. De aanleg van de weg is vertraagd. Tot 1 augustus zijn er nog omleidingen. De onderdoorgang Audioweg-Elementendreef zal deze maand afgesloten zijn in de richting van bedrijventerrein Gooisekant.

Dit vind je misschien ook interessant