62

Denktank Flevo Campus verwelkomt collegeakkoord ‘Liefde voor Almere’

Met veel interesse hebben studenten tijdens de eerste editie van de Flevo Campus Denktank het coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’ gelezen. Het coalitieakkoord werd donderdag gepresenteerd tijdens de Politieke Markt op het stadhuis.

Gezond

De onderhandelaars van de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie benadrukken de noodzaak van gezond en duurzaam voedsel voor de stad en zien economische groeipotenties als het gaat om de sectoren voedsel & gezondheid en stedelijke voedselproductie.

De gemeente zegt zich in te blijven zetten om doelstellingen over het gebruik van lokaal geteeld voedsel in het inkoopbeleid van de gemeente te blijven bevorderen.

Denktank

De denktank was al eerder actief: op 7 maart presenteerden de studenten de eerste editie tijdens het Groot Stedelijke Voedseldebat. Er was een manifest met zeven aanbevelingen voor het voedselbeleid in Almere. De aanbevelingen gingen over onderwerpen als gezondheid, stadsplanning, inkoopbeleid, onderwijs en innovatie.

Dit vind je misschien ook interessant