Wat gebeurde er vandaag, woensdag 30 mei, in jouw buurt. Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Vijf nieuwe locaties voor een Tiny Forest in Almere

Bij Basissschool de Optimist, het Koggepark, de Oostgriend, het Krachtveld en Nobelhorst-Zuid komt een Tiny Forest. Inwoners en organisaties mochten voor eind april een eigen plan indienen bij gemeente Almere en IVN Flevoland voor een mini buurtbos. Vijf locaties zijn geschikt bevonden. Met drie andere initiatiefnemers zijn de gemeente en IVN Flevoland nog in gesprek over de exacte locatie van het Tiny Forest.

De Architectuurprijs Almere is terug

Op de Dag van de Architectuur, aanstaande zaterdag 2 juni, wordt de nieuwe Architectuurprijs Almere gelanceerd. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Stichting Polderblik en de gemeente Almere hebben de handen ineengeslagen om de Architectuurprijs Almere opnieuw te lanceren.

Op zaterdag 2 juni 2018 om 17:00, zullen Jeroen van de Wiel (directeur KAF) en wethouder Tjeerd Herrema de Architectuurprijs Almere officieel aankondigen en de website lanceren in KAF te Almere.

Almeerse Veiligheidstour van start

De Almeerse Veiligheidstour gaat van start. Het doel van de Veiligheidstour is om input te verzamelen voor het nieuwe veiligheidsplan voor de komende vier jaar. Wat vinden bewoners op het gebied van veiligheid belangrijk en welke zaken moeten worden aangepakt of hebben extra aandacht nodig?

Burgemeester Franc Weerwind: “Ik vind het belangrijk dat we in de stad zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor onze inwoners. Het doel van onze Veiligheidstour is, dat we op een laagdrempelige manier met Almeerders in gesprek komen en beeld krijgen wat voor hen relevant is. Onze inwoners zijn de ogen en oren in de stad, dat kunnen wij niet alleen. Het is fijn dat we op deze manier op allerlei vlakken input krijgen om ons nieuwe veiligheidsplan vorm te geven.”

Erepenningen uitgereikt

Henk Smeeman en Herman Reimert hebben vandaag de erepenning van de gemeente Almere gekregen. Zij kregen de penning voor hun inzet voor Stichting Stad & Natuur Almere. Locoburgemeester Frits Huis reikte de erepenningen uit.

Comments are closed.