67

Pieter Baan Centrum verhuist binnen enkele maanden naar Almere

Het Pieter Baan Centrum verhuist na de zomer van Utrecht naar Almere. De belangrijkste psychiatrische observatiekliniek van Nederland is al sinds 1949 gevestigd in Utrecht. De verhuizing zou eigenlijk een paar jaar eerder plaatsvinden, maar is vertraagd. De kliniek gaat zich vestigen bij de Oostvaarderskliniek. Het oude pand in Utrecht is zwaar verouderd.

Verdachten

Mohammed B., Volkert van der G., Michael P. en Robert M. hebben allemaal in de instelling gezeten

In het PBC worden verdachten van ernstige delicten gedurende zes weken onderzocht door gedragsdeskundigen. Het PBC is geen TBS-kliniek, maar formeel een huis van bewaring, met een specifieke taak: gedragsdeskundigen van het PBC onderzoeken verdachten van ernstige delicten en adviseren vervolgens aan de rechter of het Ministerie van Justitie.

Samenwerking

De twee DJI-organisaties zullen ook op een aantal punten gaan samenwerken, zoals de beveiliging. Alle inhoudelijke processen blijven nadrukkelijk gescheiden.

Stelling van de week

[poll id=”19″]

Foto: Door Luctor – Eigen werk (Wikipedia).

 

Dit vind je misschien ook interessant