De voorzitter van de dorpsraad Muiderberg, Jur Jonges, vindt de omvangrijke bouwplannen van de ‘overburen’ onbegrijpelijk. Dat zegt hij tegen BussumsNieuws.nl. Volgens Jonges hebben ze in Almere nog niet echt door dat ze buren aan de overkant van het water hebben. Volgens Jonges wordt er gewerkt aan een bezwaarschrift. Dat gebeurt met hulp van de gemeente Gooise Meren en buurgemeente Hilversum.

Flinke torens

“Er staan nu al vier hoge torens en er komen er nog een flink aantal bij”, aldus Jonges. Vooral het 80 meter hoge exemplaar dat er moet komen is hem een doorn in het oog. “De torens die er nu staan zijn zo’n beetje de helft.”

Jonges: “Er gaat landaanwinning plaatsvinden in de vorm van zand dat uit het IJsselmeer en/of het Markermeer moet komen. Daarmee gaat Almere de pier bij de jachthaven (Marina Muiderzand) verbreden ten behoeve van een catamaran-strand.” Volgens Jonges geen logische plek, zo dicht bij de vaargeul en onder de rook van de jachthaven.

Evenementen

Volgens Jonges gaat Muiderberg ook last krijgen van evenementen: ”Het huidige evenemententerrein, in de schaduw van de Hollandse Brug, schuift een stuk op richting het zuiden. En dus daarmee dichter bij Muiderberg”.

Het hele artikel is te lezen op BussumsNieuws.nl.

Comments are closed.