54

Werkzaamheden A6 te bekijken tijdens Dag van de Bouw

Op 2 juni is het de Dag van de Bouw. Op die dag opent ook Parkway6 de hekken en kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de werkzaamheden. Aannemerscombinatie Parkway6 laat bezoekers zien hoe het project verloopt. Parkway6 werkt in opdracht van de gemeente aan de verbreding van de A6.

Energieneutrale weg

Eén van de thema’s tijdens de Dag van de Bouw is ‘Energieneutraal bouwen’. ”De A6 is straks de eerste energieneutrale weg van Nederland. Door het plaatsen van zonnepanelen bij het knooppunt Almere, voorziet dit stuk snelweg in zijn eigen energiebehoefte. Ook worden verschillende duurzame maatregelen toegepast zoals het gebruik van ledverlichting, het beperken van transport over de weg en de toepassing van gerecyclede materialen zoals beton”, aldus Parkway6.

Activiteiten

Tijdens de Dag van de Bouw zijn er diverse activiteiten op de werkplaats van Parkway6. ”Er zijn kinderactiviteiten zoals een springkussen en een kleine kartbaan. Daarnaast zijn er informatiestands waar deskundigen uitleg geven over de werkzaamheden en kunt u op de foto met een van de machines die gebruikt worden voor dit project”, zegt Parkway6.

Dit vind je misschien ook interessant