52

Dagoverzicht 22 mei: Van evenementen tot pakketjes

Dit gebeurde er vandaag, dinsdag 22 mei 2018, bij jou in de buurt. Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Minder bezoekers en geld voor evenementen

Vorig jaar hebben Almeerse evenementen minder bezoekers weten te trekken. Dat blijkt uit het jaarverslag van Almere City Marketing. Zeventien grote evenementen en twee kleinere initiatieven werden ondersteund vanuit het fonds van Almere City Marketing. Het ging onder andere om het Free Festival en het Bevrijdingsfestival.

In 2017 kwamen er 775.000 bezoekers naar evenementen in Almere. In 2016 waren dat ongeveer 783.000 bezoekers.

Almere City Marketing zegt ook dat er meer geld nodig is. Anders zullen de activiteiten zwaar teruggeschroefd moeten worden. ”Als het nieuwe college van burgemeester en wethouders niet met geld komt, dan zullen onder meer grootschalige campagnes en TV-reclames niet meer mogelijk zijn”,  zegt Nik Smit tegen Omroep Flevoland.

Zwaar jaar voor Stichting Opkikker

Ook Stichting Opkikker kwam met een jaarverslag. Uit het verslag blijkt dat de stichting een financieel zwaar jaar achter de rug heeft. Er was in 2017 een tekort van 92.000 euro.

Het hele jaarverslag is te lezen op de website van de stichting.

Buurtpunt voor pakketjes

Het komt vaak genoeg voor: je pakketje wordt door de postbode afgeleverd terwijl je niet thuis bent. Voor het probleem is er nu een oplossing. Speciale buurtpunten nemen jouw pakketje aan. Het gaat om mensen die vaak thuis zijn. Heidi uit Almere is één van de deelnemers als buurtpunt: ”Ik vind het wel leuk om met meerdere mensen in contact te komen. Je wereld een beetje vergroten”, vertelt de Almeerse tegen Omroep Flevoland. Volgens haar is het soms een komen en gaan van pakketjes aan haar adres. Het levert ook nog geld op: zo’n 40 cent per pakket.

Dit vind je misschien ook interessant