Het nieuws van 17 mei

Dit gebeurde er vandaag, donderdag 17 mei 2018, bij jou in de buurt. Lees hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Ongelukken op A6

Op de A6, vlakbij de Hollandse Brug, is een auto over de kop geslagen. Even later vond bij knooppunt Gooimeer opnieuw een ongeluk plaats. Eén persoon raakte daarbij gewond.


Nieuwe wethouders

Vandaag heeft de gemeente Almere bekendgemaakt dat er zeven nieuwe wethouders plaatsnemen in het college. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Omroep Flevoland. ”De VVD en de PvdA leveren ieder twee wethouders. D66, GroenLinks, en ChristenUnie ieder één”, zegt de gemeente.

Bomen onterecht gekapt

De bomen in het Meridiaanpark zijn afgelopen winter onterecht gekapt. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren. Er zijn meerdere Essen gekapt dan afgesproken is met bewoners. De gemeente zal in overleg met de bewoners nieuwe bomen planten.