54

Overlast Tussen de Vaarten door nachtelijke heiwerkzaamheden A6

De nachtelijke heiwerkzaamheden aan de A6 hebben vannacht tot klachten geleid. Onder andere in Tussen de Vaarten kunnen bewoners overlast ervaren van de werkzaamheden. Ook in de Filmwijk klaagden bewoners.

Parkway6 is gestart met de bouw van het tweede nieuwe deel van het Buitenhoutviaduct. Er worden meerdere palen geheid en damwanden ingetrild. De werkzaamheden vinden ’s nachts plaats.

Boze reacties

Op Facebook hebben enkele bewoners van Tussen de Vaarten boos gereageerd op de geluidsoverlast. Iemand schrijft: ”23.35 uur: ik hoor de hei werkzaamheden bij A6 zelfs in Tussen de Vaarten Noord. Ik heb medelijden met bewoners van Tussen de Vaarten Zuid. Hoe kan de gemeente hier toestemming voor geven. Schandalig”.

Iemand anders schrijft: ”Waarom moet dat ’s nachts. Ze kunnen ook vanaf 19:00 uur beginnen tot middernacht. Scheelt een hoop hinder”.

Niet iedereen is ontevreden: ”Wij alle profiteren van de A6 op wat voor manier ook. Af en toe gebeurtenissen nemen zoals ze zijn.

Waarom ’s nachts?

”Er wordt ’s nachts gewerkt, omdat er bij dit soort werkzaamheden altijd een afweging wordt gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Veiligheid is van groot belang. Omdat er dicht langs de A6 gewerkt wordt, is het voor de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers nodig om een rijstrook af te zetten”, aldus de gemeente.

 

Dit vind je misschien ook interessant