54

Dagoverzicht 9 mei: Dit is het nieuws van vandaag

Dit is het nieuws van vandaag uit jouw stad. Bekijk hieronder het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Mogelijke overlast door bouw viaduct Tussenring

Parkway6 is gestart met de bouw van het tweede nieuwe deel van het Buitenhoutviaduct. Er worden meerdere palen geheid en damwanden ingetrild. De werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats. Er wordt gewerkt tussen 20.00 uur en 5.00 uur. Met uitzondering van de weekenden en feestdagen.

Er wordt ‘s nachts gewerkt, omdat er bij dit soort werkzaamheden altijd een afweging wordt gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Veiligheid is van groot belang. Omdat er dicht langs de A6 gewerkt wordt, is het voor de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers nodig om een rijstrook af te zetten”, aldus de gemeente.

Onder andere in de Filmwijk, Danswijk en Tussen de Vaarten kunnen bewoners overlast ervaren van de werkzaamheden.

Raad van State: ‘Gevolgen Haddock onduidelijk’.

De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente het bestemmingsplan van het Floriadegebied op één punt moet aanpassen. Het plan is namelijk niet duidelijk over de gevolgen voor de jachthaven. Er bestaat een mogelijkheid dat de jachthaven wordt omsloten door de wijk. Daar zou jachthaven Haddock last van krijgen. Eerder stapte de eigenaar van Jachthaven Haddock naar de Raad van State.

Bewoners Oosterwold krijgen waarschijnlijk naheffing

Honderden mensen hebben de afgelopen tijd grote stukken grond gekocht in Oosterwold zonder BTW te betalen. Door een wijziging in de Europese wetgeving moeten zij waarschijnlijk de 21% BTW alsnog betalen. Dat meldt Omroep Flevoland.

Oosterwold ligt aan de oost kant van Almere. Voor de verkoop van kavels in het gebied is de 17.4 regeling toegepast. Het is dan mogelijk om grond te kopen, zonder BTW te betalen.

Hospice naar Kiekendief

Het Hospice aan de Buñuellaan in de Filmwijk verhuist eind dit jaar naar woonzorgcentrum De Kiekendief. Er is veel vraag naar kamers voor terminale patiënten. Op de oude locatie in het Parkhuys is er te weinig plek. Het hospice wordt uitgebreid van drie naar vijf kamers.

BonteHond start petitie voor subsidie van Rijk

Jeugdtheathergezelschap BonteHond vraagt om een structurele subsidie van de landelijke overheid. Dat doen zij door middel van een online petitie. ”Flevoland heeft om meerdere redenen een structurele jeugdtheatervoorziening nodig, die niet alleen artistieke producties uitbrengt, maar zich ook toelegt op educatie, publiekswerk en talentontwikkeling”, zo schrijven de initiatiefnemers.

”Nu de Raad voor Cultuur haar advies aan de regering en het parlement over de cultuursubsidies na 2020 voorbereidt, willen wij nogmaals verzoeken BonteHond, het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland, op te nemen in de culturele basisinfrastructuur”, zeggen René Geerlings en Roeland Dekkers van de BonteHond in de online petitie.

 

Dit vind je misschien ook interessant