55

Prijzen huurwoningen in vrije sector stijgen; ook in Almere

De gemiddelde huurprijs in de vrije sector is opnieuw fors gestegen tot een record. Ook in Almere stegen de huurprijzen. De huurprijzen in de vrije sector stegen bij ons met 19 procent. Dat blijkt uit cijfers van huurwoningensite Pararius.

Tekort aan woningen

De belangrijkste reden voor de alsmaar stijgende huren is het grote gebrek aan woningen in Nederland. Door de hoge prijzen in de Randstad besluiten velen een woning te huren in onder andere Almere. Almere is een populaire stad voor mensen die in Amsterdam of Utrecht geen betaalbare woning kunnen vinden.

Andere steden

In Zoetermeer en Apeldoorn was de stijging in het eerste kwartaal meer dan 20 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ook in Amersfoort stegen de prijzen.

 

Dit vind je misschien ook interessant