Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 8 mei 2018, in Almere? Bekijk het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Minder huisuitzettingen

De gemeente Almere heeft in 2017 samen met de woningcorporaties en zorgorganisaties de handen ineen geslagen om huisuitzettingen te voorkomen met het convenant ‘Eropaf’. Dit doen zij door mensen die vanwege schulden uit hun huis dreigen te worden gezet, te helpen met ondersteuning en het zo mogelijk treffen van regelingen met schuldeisers. Het aantal huisuitzettingen is afgenomen van 73 in 2016 tot 30 gedurende het jaar van de samenwerking.

De Alliantie, Ymere en Goede Stede en de zorgorganisaties Leger des Heils, Kwintes en GGD Flevoland hebben vanwege de resultaten de samenwerking tussen de partijen verlengd tot tenminste eind 2018. “Dit is één van de instrumenten die wij inzetten om het grote probleem van dakloosheid tegen te gaan”, zo stelt wethouder Froukje de Jonge: “Als mensen hun huis uitgezet worden levert dat voor niemand iets goeds op. Deze samenwerking in combinatie met de ‘Vroeg Eropaf’ aanpak maakt dat wij veel leed kunnen voorkomen en mensen zo vroeg mogelijk de juiste hulp krijgen.”

Zwanen

De gemeente gaat de zwanen bij het Weerwater-strandje in de Stedenwijk ‘weglokken’. De vogels zouden het strand vol poepen. ”Dat is erg vies en niet prettig voor mensen die het strand bezoeken”, aldus de gemeente op internet. ”We gaan proberen de zwanen naar een andere plek te laten gaan: de Tuschinskypier in het Lumièrepark, waar geen strand is.” De gemeente weet nog niet of de oplossing ook succes zal hebben.

Bevrijdingsfestival trekt 70.000 bezoekers

Het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere heeft afgelopen 5 mei 70.000 bezoekers getrokken. Dat meldt Omroep Flevoland. ”Het was qua aantallen niet het drukst bezochte festival ooit in Almere, maar zo voelde het wel. We hebben op een paar momenten bijna de hekken moeten sluiten vanwege de grote drukte, maar gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet”, zegt organisator Barry Bouquet. Het festival werd gehouden op de Esplanade in het centrum van de stad.

Comments are closed.