72

Dagoverzicht 7 mei: Van eikenprocessierups tot basisschoolleerlingen

Wat gebeurde er vandaag, maandag 7 mei 2018, in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws bij jou uit de buurt.

Eikenprocessierups

De gemeente is begonnen met het bestrijden van de Eikenprocessierups. Vooral in de maanden juni, juli en augustus veroorzaken de haartjes van de rups ernstige irritaties. ”Door de rupsen in een vroeg stadium proactief te bestrijden, proberen we overlast te voorkomen”, zegt de gemeente.
Tussen 21:00 en 04:00 uur worden de bomen waar de rups in voorkomt bespoten.

Ammoniaklek bij Hemabakkerij

Maandagochtend lekte er Ammoniak de Hemabakkerij aan de Grindzuigerstraat in. De bakkerij in Almere Buiten werd ontruimd en is enige uren gesloten geweest. De gemeente heeft laten weten dat er ook ammoniak het riool in is gelekt. De gemeente gaat daarom het riool uitspuiten.

Het lek ontstond kort na 09:00 uur na werkzaamheden. Niemand raakte gewond.

Botsing bij A27

Een auto en een vrachtwagen zijn vanmiddag frontaal op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Vogelweg bij het viaduct over de A27. Twee personen zijn ernstig gewond geraakt. Er zouden nog twee andere personen in de auto hebben gezeten. Volgens de politie zijn zij lichtgewond geraakt. De politie doet nog onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Beweegvaardigheid basisschoolleerlingen getest

Van 16 mei t/m 14 juni vinden de Sportdagen van het Almeers Kenniscentrum Talent (AKT) plaats. Ruim 4.000 Almeerse basisschoolleerlingen komen naar het Topsportcentrum en Indoorsportcomplex Olympiakwartier in Almere Poort om de MQScan op de beweegbaan af te leggen waarbij hun beweegvaardigheid getoetst wordt.  Daarnaast doen zij verschillende sportclinics en bezoeken ze de funzone.

Het doel van deze Sportdagen is om kinderen een positieve ervaring op te laten doen met sporten en bewegen, terwijl het AKT tegelijkertijd waardevolle data kan verzamelen over de beweegvaardigheid van Almeerse schoolgaande jeugd.

De AKT Sportdagen worden dit jaar mogelijk gemaakt door MBO College Poort Sport & Bewegen, combinatiefunctionarissen Sport van De Schoor, Almeerse Scholen Groep (ASG) en Prisma. De Hogeschool van Amsterdam / VU begeleiden het onderzoek.

Dit vind je misschien ook interessant