50

Dagoverzicht bevrijdingsdag 2018

Lees hieronder in het kort wat er vandaag bij jou in de buurt is gebeurd.

Foto: Ronnie Flex, door Ben Houdijk

Bevrijdingsfestival Flevoland

Burgemeester Franc Weerwind heeft vanmiddag het Bevrijdingsfestival Flevoland officieel geopend. Op de Esplanade traden diverse artiesten op waaronder Ronnie Flex en Douwe Bob. Ronnie Flex is één van de ambassadeurs van de vrijheid 2018. Hij hield een korte toespraak.
Ook op de Grote Markt en het Belfort waren er optredens van artiesten.

Door het warme weer werden er flesjes water uitgedeeld aan de festivalbezoekers.

Opnames Nieuwe Buren

Het vierde seizoen van Nieuwe Buren wordt, net als de voorgaande afleveringen, opgenomen in Almere. Er is een vergunning aangevraagd om te mogen filmen tussen april en medio augustus. De serie is via Videoland te bekijken. De vierde serie komt vanaf voorjaar 2019 online.

Motorrijder geschept

Gisteravond is er een motorrijder geschept op de Vrijheidsdreef. Het ongeval gebeurde vlak na de herdenking bij het Bos der Onverzettelijken. Een automobilist zag een motorrijder over het hoofd. De automobilist stak de Vrijheidsdreef over en schepte daarbij de motorrijder. De motorrijder moest met heupklachten voor controle naar het ziekenhuis.

Dit vind je misschien ook interessant