Deze week werd er in de podcasts en op het online nieuwsplatform van 1Almere extra aandacht besteed aan het thema ‘herdenken en vieren’. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers. In bijna elke gemeente, ook in Almere, vindt een herdenking plaats. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Op die dag vindt ook dit jaar het Bevrijdingsfestival Flevoland plaats.

Monumenten

Hoe jong onze stad is, ook in Almere zijn er oorlogsmonumenten te vinden. Lees er meer over in het woensdag gepubliceerde artikel over de oorlogs- en verzetsmonumenten in onze stad.

Neutrale herdenking

Elk jaar herdenken we oorlogsslachtoffers op 4 mei en vieren we de vrijheid op 5 mei. Allebei de dagen staan in het teken van vrijheid. Maar wat is vrijheid? Rabbijn Stiefel (Chabad Flevoland) vindt dat vrijheid pas gevierd wordt als iedereen daarin deel mag nemen. Hoe zit het dan met een neutrale dodenherdenking?

Afgelopen woensdag kon je er meer over horen in de podcast. Beluister hieronder de reportage nogmaals.

Foto: Nationale Herdenking 2017, door Jasper Juinen.

Comments are closed.