54

Dagoverzicht 3 mei: Van dronken man tot Popronde

Bekijk hieronder actuele gebeurtenissen uit jouw buurt in een dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Dronken man

Een dronken man, zonder rijbewijs en een vervalst kentekenbewijs, is vanmorgen door de politie van de weg gehaald. De man reed op de A6 en had bijna vijf keer meer gedronken dan is toegestaan. De 38-jarige man moest van de agenten stoppen, omdat het kenteken van zijn auto door de Poolse autoriteiten ongeldig was verklaard. Ook het Poolse rijbewijs van de man zou vervalst zijn.

Weerwaterbrug

De gemeente heeft voor het ontwerp, de realisatie en het meerjarig onderhoud van de ‘Weerwaterbrug’ vijf partijen geselecteerd en uitgenodigd om een aanbieding in te dienen. Uit alle reacties op de aanbesteding voor de brug zijn deze partijen overgebleven na een eerste selectie op basis van geschiktheid en ervaring.

In september 2018 gaat het aanbestedingsproces verder. Dan worden – na beoordeling op duurzaamheid en vormgeving – de vijf aanbiedingen teruggebracht naar twee.

Brand seniorenflat door apparaat

De brand die dinsdag ontstond in een seniorenflat in de Muziekwijk zou zijn ontstaan door een elektrisch apparaat. In het apparaat zou kortsluiting zijn ontstaan. Vier mensen moesten voor het inademen van rook naar het ziekenhuis. Bij de brand kwam de kat van de bewoner om het leven.

Burgemeester Weerwind heeft gesproken met de bewoners van de seniorenflat.

Popronde

Twee Almeerse popbands mogen meedoen aan de Popronde. Het gaat om de bands Kitchenette en Luna Mae. De Popronde is het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland. De Popronde vindt in het najaar plaats. Hieronder alvast een voorproefje.

Dit vind je misschien ook interessant