Naast de busstaking gebeurde er natuurlijk meer in Almere. Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws van 30 april 2018.

Zwanenkoppel maakt het goed

Het verplaatste zwanenkoppel in Almere Haven maakt het goed. Half april werd het koppel verplaatst vanwege werkzaamheden aan de Kerkgracht. Henk Koffijberg van Zwanenwerkgroep Flevoland vertelt aan Omroep Flevoland dat het koppel het goed maakt.

Almeerse architect wint prijs

Bas ten Brinke, een Almeerse architect, heeft de Prix Versailles prijs gewonnen. Zijn ontwerp won de prijs voor beste exterieur van Europese restaurants. Ten Brinke maakte een ontwerp voor het buitenhuis van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

PVV’er wordt geen wethouder

Chris Jansen (PVV) uit Almere zou wethouder worden in Den Helder. Na protest van het landelijke bestuur van de ChristenUnie ziet nu ook De Stadspartij geen mogelijkheden in het vormen van een stabiel college met een PVV-wethouder. Vrijdag werd bekend dat Jansen door De Stadspartij in Den Helder als wethouder werd voorgedragen voor Financiën.

Comments are closed.