Op maandag 30 april en dinsdag 1 mei wordt er een landelijke staking gehouden in het busvervoer. Dit heeft ook gevolgen voor het busvervoer in Almere. Volgens Keolis moeten reizigers er rekening mee houden dat er op beide dagen vrijwel geen bussen rijden.

Rechter

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) stapte naar de rechter vanwege het voornemen van vakbonden om een landelijke 48-uurs staking te organiseren in het openbaar vervoer. Vorige week bepaalde de rechter in Utrecht dat de staking door mag gaan. De staking wordt georganiseerd door de vakbonden FNV en CNV.

”We zijn enorm teleurgesteld in deze uitkomst voor al onze reizigers. We moeten vanaf dit punt kijken hoe we verder gaan in de onderhandelingen”, zegt Fred Kagie (voorzitter van de VWOV).
De rechter weegt het recht om te staken zwaar, waardoor de staking toch door mag gaan.

Podcast

Morgen in de 1Almere podcast extra aandacht voor de staking. Twee buschauffeurs vertellen waarom zij staken.

Comments are closed.