De gemeente Almere gaat voetbalclub Almere City FC een middenstip van echt gras aanbieden. De gemeente wil de club feliciteren met het besluit om het speelveld in het stadion te vervangen naar echt gras.

Floriade

De gemeente Almere organiseert in 2022 de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Die expo zal meerdere thema’s kennen, maar groen is er daar één van. Almere wil namelijk op een duurzame manier, volgens de internationale Growing Green City-gedachte, de stad van de toekomst laten zien en verder ontwikkelen.

Kunstgras

Almere City FC nam onlangs het besluit om het kunstgras in het stadion na afloop van dit seizoen te vervangen door echt gras. Een besluit dat de gemeente zeer instemmend tot zich nam. Groen is namelijk duurzaam, het getuigd van lef en de club laat daarmee zien dat ze tegen gangbare ontwikkelingen in durft te gaan omdat ze denkt dat de toekomst anders kan worden.

Middenstip

De wethouders Tjeerd Herrema en Frits Huis overhandigen de vierkante meter gras met middenstip aanstaande zaterdag, 28 april, voor aanvang van de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen in het Yanmar Stadion in Almere. Zij overhandigen de stip aan Almere City-directeur John Bes.

Comments are closed.