Dagoverzicht 23 april: Van het Almeerderstrand tot de TBS-kliniek

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws van maandag 23 april 2018.

Almeerderstrand opnieuw ingedeeld

Het Almeerderstrand bij Almere Poort gaat er volledig anders uitzien. Het strand krijgt een aparte plek voor festivals. Het gebied wordt 8 hectare groot en ligt aan de rand van het strand. Ook de rest van het strand krijgt een volledige herindeling. De kosten voor de aanpassing bedragen in totaal 3,5 miljoen euro. De gemeente, provincie en het rijk betalen het project. Het vernieuwde strand moet volgend voorjaar klaar zijn.

‘Aanvraag geld uit Saoedi-Arabië’

Volgens de toenmalige voorzitter van de Almeerse moskee heeft het moskeebestuur van de Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere Buiten wel degelijk geld aangevraagd in Saoedi-Arabië. Het geld zou aangevraagd zijn in 2012. De moskee zou geen geld hebben gekregen.

In totaal zouden dertig andere Nederlandse islamitische organisaties geld hebben aangevraagd.

TBS-kliniek Almere onveilig

De TBS-kliniek in Almere zou niet veilig zijn. Dat melden patiënten en personeelsleden van de kliniek. Het aantal onveilige situaties neemt toe. Dat meldt het NRC. Er zouden vechtpartijen zijn en patiënten bedreigden mede-patiënten. Vanwege de onrust in de Oostvaarderskliniek stuurde de directie onlangs een brief naar de bewoners van de kliniek. Advocaat Jan-Jesse Lieftink heeft een brief gestuurd naar het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Volgens hem moet er een extern onderzoek komen. Lieftink vertegenwoordigt de patiëntenraad.