56

Dagoverzicht 21 april: Van de A6 tot donuts

Wat gebeurde er vandaag in jouw buurt? Lees het in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Werkzaamheden viaduct A6

De werkzaamheden aan een viaduct bij de A6 zijn in volle gang. Er wordt een viaduct gesloopt en vervangen voor een bredere variant. De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A6.
Door de werkzaamheden is een deel van de snelweg in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het deel tussen afrit 5 Almere Stad tot aan knooppunt Almere.

Docent van het Jaar 2018

Haza Rahim heeft naast de titel ‘Docent van het Jaar 2018’ gegrepen. De 28-jarige Almeerse deed mee aan de verkiezingen die vandaag plaatsvonden in de Jaarbeurs in Utrecht. Haza Rahim is docent Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Zij was één van de vijf genomineerden. Youssef El Bouhassani van de Hogeschool van Amsterdam won de wedstrijd.

Jonge Kind-festival succesvol verlopen

De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad organiseerde vandaag het Jonge Kind-festival. Er werden in de bibliotheek activiteiten georganiseerd voor kinderen tot en met zes jaar. Afgelopen week was het de Week van het Jonge Kind. Centraal thema dit jaar was ‘een gezonde opvoeding’.

Donuts eten op Koningsdag

Liefhebbers van donuts kunnen op Koningsdag volop donuts eten in Almere. De beroemde donutketen Dunkin’ Donuts komt naar onze stad. De mobiele donutzaak staat op 27 april op het Stadhuisplein.

Mocht je meer zin hebben in koffie, dan kun je een week later tijdens het Bevrijdingsfestival Flevoland genieten van koffie. Op het Stadhuisplein staat dan een mobiele koffiezaak.

Het Amerikaanse moederbedrijf Retailtrends heeft aangekondigd dat er misschien ook een permanente zaak naar Almere komt.

Dit vind je misschien ook interessant