55

Brandbrief schoolbesturen Almere naar college

De schoolbesturen in Almere roepen gezamenlijk het nieuw te vormen college in Almere op om het Almeerse onderwijs te redden. Dat doen zij in een brandbrief. De besturen geven aan dat het vijf voor twaalf is. De coalitiepartners hebben vandaag met elkaar gesproken over de brief.

Tekort leraren

Het lerarentekort loopt in de komende vijf jaar in het basisonderwijs naar verwachting op tot 25 banen. In het voortgezet onderwijs gaat het in de komende vijf jaar om 15 mensen te weinig. De getallen zijn gebaseerd op prognoses in opdracht van het ministerie van Onderwijs.
De schoolbesturen roepen op om woonruimte te faciliteren zodat er meer leerkrachten naar Almere komen. Ook moet er een regeling komen voor zij-instromers om een overstap te vergemakkelijken. Tenslotte is er ook een vraag naar regelingen voor lokale lerarenbeurzen.

Ondertekend

De Almeerse Scholen Groep, Stichting Prisma Almere, SKO Flevoland en Veluwe, Het Baken, Aeres VMBO/MBO en Passend Onderwijs Almere ondertekenden de brief.

Dit vind je misschien ook interessant