Stichting Urban Greeners en de Floriade Almere 2022 BV hebben in samenwerking met de gemeente een visie opgesteld voor het eiland Utopia. De Urban Greeners zijn er de afgelopen jaren in geslaagd verschillende jonge startups in de tuinbouw te faciliteren.

Meer jeugd

Dit jaar gaat Urban Greeners extra inzet plegen op het betrekken van de Almeerse jeugd bij de Floriade. Verder wordt onderzocht op welke wijze de Urban Greeners aan kunnen haken op andere cruciale initiatieven, als het Floriade Werkbedrijf en Flevocampus. Het doel van de visie is de samenwerking tussen Urban Greeners, Floriade BV en gemeente te versterken en duidelijkheid te verschaffen in wat er op Utopia wel en niet is toegestaan.

Provincie koopt kavel

In de week waarin Stichting Urban Greeners en de Floriade een samenwerking overeen zijn gekomen, heeft de Provincie Flevoland officieel een kavel gekocht op het Floriadeterrein. Op de kavel wordt het zogeheten Innovatiepaviljoen gebouwd, recht tegenover het toekomstige gebouw van Aeres Hoge School.

Comments are closed.