Wat gebeurde er vandaag op deze zonnig lentedag bij jou in de buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met nieuws uit Almere.

Lil Kleine en Chef’Special bij Strandfestival ZAND

Lil Kleine en Chef’Special zijn dit jaar aanwezig bij Strandfestival ZAND. De twee artiesten maken het programma volgens de organisatie compleet. Vorig jaar deed de Haarlemse band Chef’Special ook al mee aan het festival. Voor Lil Kleine wordt het zijn eerste solo optreden op ZAND.
Op 25 augustus wordt het festival gehouden op Almere Strand. Tijdens het festival treden er ook andere artiesten op als Typhoon, BLØF en Guus Meeuwis.

”Globeplein moet aantrekkelijker”

Enkele bewoners in Almere Buiten willen dat het Globeplein aantrekkelijker wordt. ”Het plein in Almere Buiten is lelijk en leeg”, zegt Ondernemer Mercedes Leon. Zij is daarom samen met haar man een petitie gestart voor een aantrekkelijker plein. Volgens Mercedes moet er meer horeca komen en bankjes waar mensen op kunnen zitten. ”Vooral het beton moet verdwijnen”, aldus de initiatiefneemster.

Rechtszaak steekpartij Pirellipad eind juni

De rechtszaak van de dodelijke steekpartij bij het Pirellipad in Almere vindt eind juni plaats. Een 15-jarige jongen wordt verdacht van moord op een andere 15-jarige jongen. In deze zaak is ook een andere jongen verdachte. Die is inmiddels 16 jaar. De steekpartij vond op 12 december vorig jaar plaats langs de busbaan bij de Tweede Pirellibrug in de Bouwmeesterbuurt.

Comments are closed.