Dagoverzicht 17 april: Van O’Hanlon tot Woestijnbuizerd

Wat gebeurde er vandaag, dinsdag 17 april 2018 in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Woestijnbuizerd in Kruidenwijk ontsnapt

Dinsdagmiddag is woestijnbuizerd Bo ontsnapt. Ze ontsnapte tijdens het schoonmaken van de volière in de Kruidenwijk. “Honderd keer gaat het goed, tot het een keertje mis gaat, en weg was ze”, zegt eigenaar Erwin Harting. De vogel is voor het laatst gezien op de Muziekdreef. Op Facebook is meer te lezen over de ontsnapte vogel.

O’Hanlon brengt boek uit in september

‘De Groene Stad’ van schrijver en tv-maker Redmond O’Hanlon komt later uit. Het boek zou gepubliceerd worden in mei, maar het wordt medio september. Reden van het uitstel is de gezondheid van de schrijver. O’Hanlon herstelt nog van bronchitis. Het boek wordt het derde in de reeks van de ‘Almere Verhalen’. Eerder schreven Stephan Sanders en Renate Dorrestein boeken voor deze reeks.

Lerarentekort

Het lerarentekort in Almere in het basisonderwijs loopt de komende vijf jaar op tot 25 banen. Dat is de verwachting van burgemeester en wethouders. Zij beantwoorden daarmee vragen van de PvdA. In het voortgezet onderwijs komt de stad over vijf jaar 15 mensen tekort.