VVD’er Mitchell van der K., die afzag van een plek in de gemeenteraad, zou computers van tientallen bekende Nederlandse vrouwen hebben gehackt. Dat schrijft De telegraaf op de voorpagina van de krant. De VVD heeft hem uit de partij gezet.

Naaktfoto’s en video’s

Van der K. was op zoek naar naaktfoto’s en video’s van vrouwelijke BN’ers. Hij zou van plan zijn geweest ook de computer van oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo te kraken. De computer van vlogster Laura Ponticorvo zou daadwerkelijk gehackt zijn. Vorig jaar doken er privéfoto’s en seksfilmpjes van haar op.

Van der K. heeft ook geprobeerd de Google en iCloud-accounts van bijna 200 vrouwen te kraken.

Arrestatie

De VVD’er is in februari gearresteerd door een cyberteam van de politie. Hij wordt verdacht van het plegen van computervredebreuk. Naar eigen zeggen kon hij ‘wegens privé-omstandigheden’ niet plaatsnemen in de gemeenteraad van Almere.
Van der K. zou zijn verhaal hebben bekend aan Telegraafverslaggever John van den Heuvel.

Verkiezingen

Na de verkiezingen had Mitchel van der K. recht op een plaats in de gemeenteraad. Hij was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar en stond op plaats acht. De VVD heeft tijdens de verkiezingen acht zetels behaald en werd daarmee de grootste partij van Almere.

Comments are closed.