58

Club 26Twelve opnieuw dicht

Club 26Twelve aan de Grote Markt moet opnieuw zijn deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Franc Weerwind besloten. De club blijft drie maanden dicht. Eerder dit jaar moest de club al voor twee weken gesloten blijven.

Het inzetten van deze bestuurlijke maatregel is gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat.

Geweldincident

In januari vond er een geweldincident plaats. Door het incident kon de veiligheid in de club niet gegarandeerd worden. De burgemeester besloot daarom de club voor twee weken te sluiten. Om dezelfde reden wordt de club nu voor drie maanden gesloten.

Langer dicht

Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat de club zes maanden dicht blijft als er nogmaals een soortgelijk geweldincident plaatsvindt.

Dit vind je misschien ook interessant