53

Dagoverzicht 12 april 2018: Van files tot aanhoudingen

Wat gebeurde er vandaag, woensdag 12 april 2018, in jouw buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Files

Zowel op de A27 als de A6 stonden vanmorgen lange files. De files ontstonden na ongelukken.
Op de A27 stond een lange file na een ongeluk tussen Almere-Hout en Huizen. Op de A6 stond er een file bij Almere Poort. Daar raakte één persoon gewond. De bestuurder raakte van de weg. Daarbij raakte de auto de vangrail. De automobilist zat bekneld en is uit de auto gehaald door de brandweer.

Flevo-landschap vraagt miljoen

Stichting Flevo-landschap heeft het plan om twee natuurstroken aan te leggen. De stroken komen aan de rand van Pampushout te liggen bij Noorderplassen en Almere Poort. Het doel is om meer vogels en bevers aan te trekken. Ook is het de bedoeling dat er meer recreanten naar het gebied komen.
De aanleg met natuurvriendelijke oevers en rietstroken kost ongeveer twee miljoen euro. Gedeputeerde Staten vraagt nu aan Provinciale Staten om in te stemmen met het beschikbaar stellen van dat geld.

Klappen bij aanhouding

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag klappen gekregen van een arrestant. Eén van de agenten liep zelfs een bloedneus op.

De agenten waren aan het werk op de Pianoweg in de Muziekwijk. Toen er een verdachte bestelbus voorbij kwam, gaven de agenten een stopteken. Eén van de mannen schreeuwde naar de agenten en beledigde hen. Hij werd gearresteerd. De bijrijder was het daar niet mee eens en probeerde de aanhouding te voorkomen. Ook hij werd gearresteerd. De twee mannen bleven zich verzetten en daarbij kregen de agenten er flink van langs. De agenten hebben aangifte gedaan.

Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag

De politie onderzoekt een filmpje waarop te zien is dat een bestuurder gevaarlijk rijgedrag vertoont. Op de beelden is onder meer te zien dat de bestuurder met hoge snelheden de A6 bij Almere rijdt. De bestuurder is inmiddels als verdachte gehoord. Het gaat om een 20-jarige Almeerder. In het filmpje rijdt hij in een witte Mercedes (klein model type GLA 45 AMG). Te zien is dat hij vanaf de A1 over de A6 rijdt richting Almere Poort en een pieksnelheid behaalt van meer dan 240 km/u. Naast dat dit meer dan 100 km/u boven de toegestane snelheid is, zorgt het ook voor gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers.

Om precies vast te kunnen stellen wanneer dit rijgedrag heeft plaatsgevonden (vermoedelijk ergens in februari), zoekt de politie getuigen. In het bijzonder gaat het om de bestuurder van een oud model Subara Impreza.

Dit vind je misschien ook interessant