In deze podcast aandacht voor een nieuwe documentaire en de coalitievorming in de Almeerse gemeenteraad. Uiteraard hoor je ook het laatste lokale, regionale en landelijk nieuws met een uitgebreid weerbulletin.

Beluister de podcast van 11 april

Documentaire

Van drugscrimineel tot eigenaar van één van de grootste platenlabels van Nederland, Bart van Houten kende een roerige jeugd waar geld, criminaliteit en macht op de eerste plaats stonden. Maar door een plotselinge omwenteling in zijn leven, gooide hij zijn leven over een andere boeg. Hij richtte samen met Stacey Walroud (Esko) hip hop platenlabel Van Klasse op om door middel van het maken van muziek, probleemjongeren weer onderdeel te kunnen laten maken van de maatschappij.

In de documentaire “Onvoorwaardelijk” volgden Marnix Meulmeester en Marcel Alderliesten een half jaar lang Van Houten. In een reis door de tijd vertelt hij over zijn roerige leven. Van Houten groeide op in het centrum van Amsterdam en had een slechte relatie met zijn ouders. Hij zocht naar rust en heeft dat in allerlei dingen gezocht zoals cocaïne en criminaliteit. Hij raakte drugsverslaafd en zag het leven steeds minder zitten. De enige uitweg die hij nog zag was zelfmoord. In de podcast hoor je een fragment. Deel 1 van de documentaire vind je hier.

Coalitievorming

De VVD, D66, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie zijn druk bezig een coalitie te vormen. Formateur Ard van der Steur (VVD) heeft inmiddels al advies gegeven. Hoe nu verder? Kom het te weten in de rubriek ‘Dat wist ik niet’. Je hoort de rubriek in de podcast van 11 april.

 

Comments are closed.