233

Documentaire over het roerige leven van Almeerder Bart van Houten

Van drugscrimineel tot eigenaar van één van de grootste platenlabels van Nederland, Bart van Houten kende een roerige jeugd waar geld, criminaliteit en macht op de eerste plaats stonden. Maar door een plotselinge omwenteling in zijn leven, gooide hij zijn leven over een andere boeg. Hij richtte samen met Stacey Walroud (Esko) hip hop platenlabel Van Klasse op om door middel van het maken van muziek, probleemjongeren weer onderdeel te kunnen laten maken van de maatschappij.

Documentaire

In de documentaire “Onvoorwaardelijk” volgden Marnix Meulmeester en Marcel Alderliesten een half jaar lang Van Houten. In een reis door de tijd vertelt hij over zijn roerige leven. Van Houten groeide op in het centrum van Amsterdam en had een slechte relatie  met zijn ouders. Hij zocht naar rust en heeft dat in allerlei dingen gezocht zoals cocaïne en criminaliteit. Hij raakte drugsverslaafd en zag het leven steeds minder zitten. De enige uitweg die hij nog zag was zelfmoord. 

Zelfmoord

Nadat hij wonder boven wonder zijn zelfmoordpoging overleefde, zag hij het leven opnieuw niet meer zitten en besloot opnieuw uit het leven te stappen. Maar door een plotselinge omwenteling in zijn leven deed hij het toch niet. Hij ging naar een afkickkliniek een leerde God steeds beter kennen.

Platenlabel

Samen met Stacey Walroud, beter bekend als producer Esko, richtte hij platenlabel Van Klasse in Almere op. Het werd een groot succes waar Van Houten veel probleemjongeren hielp om hip hop artiest te worden. Eén voorbeeld hiervan is rapper Josylvio. Van Houten zet zich nu onvoorwaardelijk in om probleemjongeren op het juiste pad te brengen in de maatschappij. Ondanks het grote succes van zijn platenlabel wil hij hier geen geld aan verdienen. 

Duizenden views

De documentaire “Onvoorwaardelijk” is in twee delen te vinden op het Youtube-kanaal van Van Klasse. De documentaire is sinds vorige week op Youtube te zien en heeft inmiddels als duizenden views.

Dit vind je misschien ook interessant