55

Dagoverzicht 11 april: Van brand Markerkant tot extra toezicht De Pier

Wat gebeurde er vandaag, woensdag 11 april 2018, in jouw buurt? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit Almere.

Brand Markerkant

Vanochtend meldde de brandweer dat er een brand heeft gewoed in een garage aan de Markerkant in Almere. De brand woedde dinsdagavond. De garage is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw. De brandweer vermoedt dat het vuur is ontstaan bij werkzaamheden. Wat de schade is, is onduidelijk.

Zwanen verplaatst

De zwanen in het nest op de Kerkgracht in Almere Haven zijn verplaatst. De zwanen moesten weg, omdat er geen water in de gracht zit en de vogels daardoor gevangen zaten. Medewerkers van de Zwanenwerkgroep Flevoland en de dierenambulance hebben de dieren gevangen en zo’n 100 meter verderop weer losgelaten.

Steigerdreef en Waterlandseweg maandag open

De Waterlandseweg (N305) en de Steigerdreef gaan maandag weer open. De wegen waren afgesloten vanwege werkzaamheden aan de A6. De snelweg wordt verbreed. Sinds 6 april zijn de wegen daarom afgesloten voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat zijn de werkzaamheden rond de snelweg in Almere voorspoedig verlopen.

Extra toezicht bij De Pier

Er worden extra maatregelen genomen om de overlast bij De Pier tegen te gaan. De Pier ligt aan het Weerwater in het centrum van Almere. Nachtelijke bezoekers zouden voor veel overlast zorgen. De gemeente Almere heeft aangekondigd dat er extra toezicht komt in de vorm van een infraroodcamera. Aanleiding zijn klachten van bewoners van De Wave. Die hadden de gemeente gevraagd om De Pier ’s nachts met een hek af te sluiten. De gemeente zegt dat er al een detectiesysteem is geïnstalleerd. Volgens het college zorgt het systeem voor minder overlast.

Dit vind je misschien ook interessant