Parkeerplaats Flevoziekenhuis in top vijf duurste parkeertarieven ziekenhuizen

Deel dit artikel

De parkeerplaats naast het Flevoziekenhuis staat in de top vijf van ‘duurste parkeertarieven ziekenhuizen’ in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB. Met €2,18 per uur en een dagtarief van €9,50 staat de parkeerplaats op plaats vijf in de top vijf.

Veel gehoorde klacht

Volgens de ANWB gaan veel klachten van hun leden over parkeertarieven bij ziekenhuizen. ”Daar parkeer je niet voor je lol”, zegt één van de ANWB-leden. Ook gehoord: ”Parkeren, nieuwe melkkoe van de zorg?” Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Veel ziekenhuizen zijn afhankelijk van de gemeente en hebben geen eigen parkeergelegenheid. Dat geldt ook voor het Flevoziekenhuis.

Duurdere plekken

Er zijn vier ziekenhuizen in Nederland waar de tarieven hoger zijn dan in Almere. Het gaat om het Erasmus MC in Rotterdam, MST in Enschede, VUmc in Amsterdam en, met stip op één, OLVG Locatie Oost in Amsterdam.

2 Reacties op “Parkeerplaats Flevoziekenhuis in top vijf duurste parkeertarieven ziekenhuizen”

  1. Henny Gordon

    Het is schandalig..je gaat nooit voor je plezier naar het ziekenhuis..Onderzoeken duren vaak lang..en als je iemand op wilt zoeken schrik je van het parkeergeld..
    Echt schofterig can de gemeente.
    Mijn man ging met ambulance naar 1e hulp ivm hartproblemen..ik in auto erachter aan..na een poosje moest hij blijven en ik spullen halen..ik moest gewoon 12 euro afrekenen….niet normaal..hij heeft 5 dagen in ziekenhuis gelegen..het bezoek gaat snel weg..ivm de kosten

Reageren is niet meer mogelijk.