Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Zwanen worden verplaatst

Een zwanenkoppel heeft een nest gebouwd in de lege Kerkgracht. Samen met de Zwanenwerkgroep Flevoland, Provincie Flevoland en de Omgevingsdienst heeft de gemeente Almere besloten om de zwanen te verplaatsen. Dit gebeurt morgen.

In de leeggepompte Kerkgracht is te weinig voedsel voor het zwanenkoppel. De zwanen kunnen niet uit de gracht om bij te eten. De vrouwtjeszwaan bouwt zo niet voldoende vetreserve op om te broeden. En ook voor haar kroost is er niet voldoende voedsel.

Aantal fastfoodrestaurants stijgt

In Almere stijgt het aantal fastfoodrestaurants gestaag. Tussen 2010 en 2017 is het aantal restaurants met veertig procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van ABN AMRO. Eind vorig jaar telde Almere zo’n zestig van dit soort eetgelegenheden. Voorbeelden van fastfoodrestaurants in onze stad zijn de Kentucky Fried Chicken, Burgerking en McDonalds. Er zijn ook kleinere zaken zoals Teddy Snack.

Kromslootpark wordt opgeknapt

Staatsbosbeheer heeft het plan om het Kromslootpark in Almere grondig op te knappen. Op sommige plekken moet het waterpeil worden verhoogd om natte graslanden te creëren. Ook zullen sloten worden uitgebaggerd en komt er een kanoroute.

De boswachter verwacht dat het park op deze manier meer vogels zal aantrekken. De plannen worden donderdag gepresenteerd.

Comments are closed.