Dagoverzicht 9 april: Van drugsafval tot nieuwe spoorlijn

Wat gebeurde er vandaag, maandag 9 april 2018, in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht.

Drugsafval gedumpt

In Enschede is een Almeerder aangehouden voor het dumpen van drugsafval. Volgens een getuige zou een bestelbus vol geladen zijn geweest met het afval. De Almeerder was met een handlanger de zakken leeg aan het gooien. Dat gebeurde in een buitengebied in Enschede. Nadat de ooggetuige de politie alarmeerde, konden de mannen op heterdaad worden betrapt. De zakken waren al weg, maar er hing nog een sterke wietlucht.

Gasvrije woningen kost 12.000 euro per woning

Het gasvrij maken van woningen in Almere kost naar verwachting 12.000 euro per woning. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders berekend in de Warmtevisie. Volgens de gemeente is stadsverwarming een goed alternatief. Vooral voor Almere Haven en Almere Buiten-Centrum ziet het college een aansluiting op stadsverwarming als interessante optie.

Aanhouding strandboulevard

In Bloemendaal aan Zee is een Almeerder aangehouden na een steekpartij. Een Amsterdam raakte bij de steekpartij zwaargewond. Het strandfeest verliep onrustig. Eerder op de avond zou er een schot zijn gelost. Dat schrijft Het Parool.

Spoorlijn Almere-Utrecht

Er moet een nieuwe spoorverbinding worden aangelegd tussen Almere en Utrecht. De spoorlijn moet langs de A27 via Huizen lopen. Ellen Mendelts uit Blaricum is een burgerinitiatief gestart op Facebook om de spoorlijn van de grond te krijgen. “Het idee van de spoorlijn tussen Almere en Utrecht is al heel oud. Er is ook een stuk grond voor beschikbaar gehouden langs de A27. Maar het plan is nooit werkelijkheid geworden. Ik heb geen idee waarom”, zegt Mendelts tegen Omroep Flevoland. Mendelts hoopt dat de politiek er wat mee doet.