58

Deel Waterlandseweg 10 dagen dicht

Vanaf vanavond 20.00 uur tot maandag 16 april 5.00 uur is de Waterlandseweg vanaf de Meentweg tot het viaduct van de A6 dicht. Ook de afrit Almere Stad vanuit Amsterdam is in deze periode afgesloten. De oprit Almere Stad richting Lelystad is van vrijdag 6 april 20.00 uur tot en met donderdagavond 26 april dicht.

Verbreding A6

Om ruimte te maken voor de extra rijstroken van de A6, worden de op- en afritten Almere Stad vanuit Amsterdam en richting Lelystad (aan de kant van de Waterlandseweg) verlegd. De oprit richting Lelystad komt niet meer terug in de oude vorm. Deze wordt verlegd naar de overkant van de Waterlandseweg, zodat verkeer vanuit Almere Stad naar oprit Lelystad de Waterlandseweg niet meer hoeft te kruisen. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer. Om de hinder voor de weggebruiker zo beperkt mogelijk te houden wordt de weg eenmalig tien dagen afgesloten zodat er veilig en efficiënt gewerkt kan worden. Hiermee wordt voorkomen dat de weg in de toekomst elke keer een periode geheel of gedeeltelijk moet worden afgesloten. Het verkeer in en rond Almere moet door deze afsluiting mogelijk rekening houden met ernstige hinder.

Omleidingen

Informatie over de wegafsluiting en omleidingen is te vinden op de website van de Provincie Flevoland. Daar staat ook informatie over het busvervoer dat gebruikmaakt van de Waterlandseweg (N305).

Dit vind je misschien ook interessant