Dit is het dagoverzicht met nieuws uit Almere. Lees hieronder wat er vandaag, donderdag 5 april 2018, gebeurde bij jou in de buurt.

Celstraf voor handel in wapens

Een man van 49 jaar krijgt zes jaar cel. De man zou hebben gehandeld in wapens en hebben deelgenomen aan een criminele organisatie. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou hij worden beschouwd als het kopstuk van een organisatie die wapenonderdelen uit de VS en Oostenrijk liet komen en de wapens vervolgens verkocht.

De man was niet de enige verdachte in de zaak. In totaal stonden er zeven verdachten voor de rechter. Een andere Almeerder werd eerder veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Celstraf voor verkrachting

Een man uit Amsterdam blijft vastzitten tijdens de behandeling van het hoger beroep in zijn zaak. Vorig jaar werd de man veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor onder meer de verkrachting van een Almeerse vrouw.

De man zegt onschuldig te zijn. Daarom ging hij in hoger beroep. Volgens hem zou de vrouw vrijwillig seks hebben gehad met hem. Volgens het Openbaar Ministerie werd de vrouw op een afgelegen plek verkracht. Dat gebeurde in Almere Poort.

 

Comments are closed.