54

Terug naar toen: 100 jaar Zuiderzeewet

Dit jaar viert Nederland dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De 100ste verjaardag van de Zuiderzeewet is daarom het vieren waard.

Activiteiten

Op 22 maart werd het Waddencentrum op de Afsluitdijk geopend. Het centrum bevindt zich in Friesland. Op 14 tot en met 16 juni aanstaande komt het feest dichterbij huis. Dan vindt de viering plaats op Batavialand in Lelystad. Later in het jaar worden er nog openingen verricht van monumenten in Marknesse en Dronten.

Almere

Ook voor Almere is de Zuiderzeewet belangrijk. Net als andere plaatsen in Flevoland ligt ook Almere op de plek waar vroeger de Zuiderzee lag.

Verhaal

Meer over de Zuiderzeewet en het jubileum zijn te vinden op de themawebsite ‘Van Zuiderzee naar Meer’. Daar is ook het verhaal over de Zuiderzeewet te lezen.
Eerder schreven we al over de Zuiderzee. In de Canon van Almere is daar meer over te lezen.

Dit vind je misschien ook interessant