54

”Openbare kunstwerken moeten beter onderhoud worden”

Er moet meer geld komen om openbare kunstwerken in de stad beter te onderhouden. Dat zegt stadsgids Marie-Josée Röselaers tegen Omroep Flevoland. De vele beelden en schilderingen worden nu niet of nauwelijks onderhouden, waardoor ze langzaam vervallen, zegt Röselaers. Volgens haar moet de gemeente niet alleen meer geld uittrekken, maar ook een commissie instellen die de kunstwerken beheert.

Gijs Frieling

In 2002 beschilderde Gijs Frieling in opdracht van woningbouwvereniging De Alliantie een zijgevel. De wandschildering wordt ook wel De Ideale Stad genoemd. Röselaers ontdekte twee jaar geleden dat er een stuk van de schildering was verdwenen. Zij meldde het bij de gemeente en bij De Alliantie. Op dit moment is er nog altijd niks gedaan met de melding.

Dit vind je misschien ook interessant